fbpx
 
“Het uitzicht over de stad is in huis én vanaf de twee balkons fantastisch!”

Een niet-standaard appartement met comfort én een buitenruimte. Dat is wat schrijver Hans Peter Roel zocht in een woning. Toen hij hoorde over Forum Rotterdam, voelde het direct als meant to be. Hij zag namelijk drie belangrijke zaken in zijn leven hier terug.

“Ik ben enige tijd geleden verhuisd van Amsterdam naar Rotterdam. Een mooie stad, ik voel de energie van de wederopbouw en de architectuur trekt me enorm aan. Een positieve sfeer waar ik als schrijver blij van word. Ik heb een tijd in een penthouse op de Vissersdijk gewoond, maar ik miste een buitenruimte. Ik zit namelijk graag buiten, helemaal voor mijn werk. Ik kan mijn geluk nu niet op: ik heb twee balkons met fantastisch uitzicht over de stad. Ik zie o.a. de Coolsingel, het stadhuis, de Laurenskerk en de Kuip. Hoe Rotterdams wil je het hebben?

Hier wonen voelt bijzonder. Het is een oud kantoor van de ABN AMRO, mijn oud-werkgever. Ten tweede is Donner – de grootste boekhandel van Nederland – hier gevestigd. Bovendien staat het wapen van Rotterdam en Amsterdam op het dak. Drie belangrijke zaken kwamen dus samen: schrijven, twee steden waar ik dol op ben en een hoofdstuk van mijn carrière.

Hoe ik in Rotterdam ben beland? Ik kreeg een liefde in deze stad, dus besloot ik om te verhuizen. Eerlijk gezegd keek ik er een beetje tegenop om Amsterdam te verruilen. Ik kende Rotterdam nog niet goed. Nu zou ik niet meer terug willen naar onze hoofdstad. Ik vind Rotterdam meer leven hebben. Het is ruwer en authentieker.

Ik woon op de twaalfde etage in het complex, bijna bovenin. Naast het fenomenale uitzicht, zijn de hoge plafonds (bijna 3,30 meter hoog!) het allerfijnst. Daardoor oogt mijn woning erg ruim. Ik ben kleiner gaan wonen, maar zo voelt het helemaal niet. De onbewerkte muren en pilaren geven een industriële look. Het is anders dan anders, dat vind ik juist zo gaaf. Daarnaast is alles nieuw in het appartement. De indeling is speels en zorgt voor meer dan genoeg mogelijkheden om het jouw thuis te maken. Dit is geen standaard appartement. Wil je anders dan anders wonen? Dan is dit super.

Vergeet trouwens +James niet. Dat is een complete locatie service, een soort huismeester. Hij neemt bijvoorbeeld pakketjes aan en kan je planten verzorgen als je langer weg bent. Ofwel, hij kan van alles voor je regelen. Top! Hier wonen betekent voor mij stads wonen in een nieuw jasje, maar wel op een bijzondere manier.

De locatie is ook ideaal. Centraal gelegen, in de buurt van diverse horeca, winkels en uitgaansgelegenheden. In een mum van tijd kan je met het openbaar vervoer zijn waar je wil zijn. Zelfs Parijs lijkt ‘ineens’ dichtbij te liggen.

Ik heb er bewust voor gekozen om te huren. Ik wil namelijk volledig flexibel zijn en kunnen verhuizen wanneer ik wil. De verkoopprijzen vind ik nu erg hoog. Stel, het wordt over een paar jaar minder waard en ik heb een woning in deze hectiek gekocht, kan ik misschien niet in het buitenland wonen.

Wonen in Forum Rotterdam is écht top. Het is comfortabel en veilig, je ervaart gemak door +James, de bruisende sfeer ligt aan je voeten, het is centraal gelegen en ondanks dat je midden in de stad woont, is het rustig wonen.”

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar jouw mogelijkheden bij het Forum? Bekijk hieronder snel welke woningen nog beschikbaar zijn.

Bekijk het aanbod